Latest Post

Hoće li računala preuzeti naše poslove u budućnosti? Karakterne osobine uspješnog poduzetnika

S obzirom na to da je vođenje poslovanja vrlo složen, zahtjevan i nadasve odgovoran posao, ključno je na samom početku investirati u programe ili aplikacije koje vam mogu pomoći u vašem poslovanju te vam uštedjeti vrijeme. Na sreću, danas je velik broj takvih aplikacija, a neke od njih su čak i besplatne zbog čega ne bi trebalo biti problema oko ulaganja u njih.

Ovisno o vašim potrebama možete birati između nekoliko desetaka različitih aplikacija koje su namijenjene za različite stvari. U nastavku donosimo popis onih najkorisnijih, a koje su vezane pretežno uz organizaciju rada i održavanje kontakta i komunikacije s vašim djelatnicima i poslovnim partnerima.

Plan rada

Biti poduzetnik znači imati i velik broj radnih zadataka tijekom svakog dana pri čemu se ti zadaci ne odnose samo na jedan segment poslovanja, već uključuju nekoliko njih. Upravo je zbog toga vrlo važna organizacija svakodnevnih zadataka i poslova. U tome će vam pomoći aplikacija Omni Focus.

Naime, Omni Focus je project management aplikacija koja vam pomaže u stvaranju pojedinačnih projekata i zadataka vezanih uz njih koji se moraju obaviti. Prednost aplikacije je to što se sama ažurira zbog čega u potpunosti kontrolirate svoje vrijeme.

Nedostatak ove aplikacije je to što se može koristiti samo na Apple uređajima.

Postavite ciljeve

Iduća aplikacija koja je vrlo korisna brojnim poduzetnicima je aplikacija My Minutes koja funkcionira po principu postavljanja ciljeva za svaki radni dan čime vam olakšava koordinaciju posla, ali i koncentraciju tijekom rada.

U My Minutes aplikaciji se na vrlo jednostavan način postavljaju svakodnevni ciljevi s postavljenim vremenom koje je predviđeno za obavljanje nekog zadatka. Primjerice, pola sata za provjeru mailova, 45 minuta za sastanak i slično. Pritom aplikacija je uvijek aktivna te vas podsjeća na postavljene ciljeve i potrebu za njihovim obavljanjem.

Budite u toku sa svojim kontaktima

Svaki dobar poduzetnik u svom adresaru posjeduje velik broj kontakata kako bi uvijek bio povezan sa svojim suradnicima. Ipak, ponekad velik broj kontakata može stvoriti problem u slučaju kada suradnici promjene brojeve telefona ili adrese e-pošte zbog čega se vrlo lako možete izgubiti u svim podacima. Kako ne bi došlo do toga, pomoći vam može aplikacija Addappt koja vrlo organizirano i sistematično upravlja vašim kontaktima.

Kako bi pokazala svoj maksimum, trebaju je imati instaliranu i vaši kontakti kako bi vam odmah javila da su promijenili broj ili adresu e-pošte. Korištenjem ove aplikacije uštedjet ćete vrijeme potrebno za kategoriziranje i osvježavanje kontakata koje potom možete iskoristiti u druge svrhe.

Koordinirajte svojim timom

Karakteristika svakog dobrog poduzetnika svakako je i sposobnost koordinacije i organizacije velikog broja ljudi, bilo da se radi o djelatnicima ili poslovnim partnerima. S obzirom na postojanje velikog broja različitih platformi za komunikaciju, nerijetko dolazi do nesporazuma u komunikaciji ili kašnjenja jer više ne znate na koju platformu trebate poslati neku obavijest. Kako biste poslovnu komunikaciju odvojili od one privatne, instalirajte aplikaciju Slack koja će vam omogućiti bržu i jednostavniju komunikaciju s vašim poslovnim partnerima. Za još kvalitetniju komunikaciju, svoje kontakte možete pridružiti i privatnim kanalima u kojima poruke vide samo oni pozvani u takve grupe.

Aplikacija Slack svojim korisnicima omogućava slanje fotografija i dokumenata. Komunikacija se u ovoj aplikaciji odvija vrlo jednostavno i to na način da poruku i datoteku ili samo poruku pošaljete pomoću chata, a ona će onda stići krajnjem primatelju. Aplikacija je vrlo sofisticirana pa pohranjuje sve poslane i dobivene poruke, kao i podijeljene fotografije ili dokumente. Zato ne trebate brinuti o mogućem gubitku važnih obavijesti ili dokumenata.