Latest Post

Hoće li računala preuzeti naše poslove u budućnosti? Karakterne osobine uspješnog poduzetnika

Sve većom dostupnošću interneta većem broju ljudi, razlozi i načini njegova korištenja kao i prednosti postale su sve veće. Osim toga, vremenom se pokazalo da internet, a posebno društvene mreže, osim za zabavu, mogu uvelike doprinijeti i razvoju i napredovanju poslovanja poduzeća koja se bave raznim djelatnostima.

Upravo se iz tog razloga oglašavanje na društvenim mrežama počelo sve više koristiti pa tako danas gotovo i da ne postoji tvrtka koja barem dio svoje ponude ne oglašava putem društvenih mreža koje su uvelike zamijenile klasične načine oglašavanja.

Postanite vidljiviji na tržištu

Iako su brojni i dalje sumnjičavi kada je u pitanju internetska promocija jer je ista digitalna i možemo reći nekonkretna, u usporedbi s klasičnim načinima promocije putem plakata, dijeljenja promotivnih poklona i slično, istraživanja su pokazala kako je ona uvelike napredovala. Ujedno je učinila tvrtke i poduzeća puno vidljivijim na tržištu nego što su bili ranije.

Naime, tome je tako zbog toga što danas sve veći broj ljudi koristi društvene mreže zbog čega su proizvodi dostupni puno većem broju ljudi. Upravo je ova veća i neposrednija komunikacija s korisnicima razlog zbog kojega bi svaka tvrtka trebala razmisliti o tome da se počne oglašavati preko društvenih mreža.

Manji troškovi

Još jedan od razloga zbog kojih je oglašavanje, odnosno promocija preko društvenih mreža bolja od klasičnih načina oglašavanja je njegova cijena. Naime, svima je poznato da su cijene izrade promotivnih materijala poput plakata, televizijskih i novinskih reklama vrlo visoke, dok je to kod oglašavanja preko društvenih mreža značajno povoljnije. Tako vam za reklamiranje na društvenim mrežama neće biti potrebno plaćanje nekolicine djelatnika koji će najprije izraditi, a potom i postaviti plakat ili iči nešto slično, a nećete plaćati ni zakup površina za oglašavanje.

Na vrlo brz i jednostavan način izradom oglasa na društvenim mrežama i manjim ulaganjima odjednom ćete biti dostupni širem tržištu koje će svakodnevno, listajući društvene mreže, vidjeti vaše proizvode i usluge. U ovom slučaju vam je, uz marketinški tim, potreban i grafički dizajner i to je sve – brzo, povoljno i nadasve efikasno.

Kratke reklame

Jedan od danas najprisutnijih načina oglašavanja raznih usluga poduzeća su kratke reklame od 30 sekundi koje se pojavljuju na raznim platformama, a najčešće upravo na društvenim mrežama. Ove reklame imaju oblik kratke priče u kojoj su sažete najvažnije informacije o poduzeću i njegovim uslugama, a korisniku jednostavno upadaju u oko i on ih mora primijetiti. Aliko mu se informacije ili proizvodi koje nudite svide, on će sigurno kliknuti na vaš profil i dodatno se informirati, a vjerojatno i kupiti vaše usluge.

Suradnje s influencerima

Definitivno najčešći način oglašavanja putem društvenih medija je suradnja s osobama koje imaju velik društveni utjecaj, popularno zvanim influencerima. Naime, suradnja s njima jedan je od najprirodnijih načina reklamiranja jer se temelji na neposrednom iskustvu influencera s vašim proizvodom koje on potom prenosi svojim pratiteljima na društvenim mrežama. A mnogi od njih će, potaknuti njegovim ili njezinim pozitivnim iskustvom, vjerojatno kupiti vaš proizvod.

Prije odabira influencera s kojima ćete surađivati, svakako se informirajte o područjima njihova interesa jer ne želi svi reklamirati određene stvari.