Latest Post

Hoće li računala preuzeti naše poslove u budućnosti? Karakterne osobine uspješnog poduzetnika

U dinamičnom vremenu putovanja i otkrivanja svijeta, brojni prilikom planiranja putovanja, čak i prije kupnje avionskih karata, razmatraju opciju smještaja. S obzirom na to da je smještaj jedna od najskupljih stavki prilikom putovanja, ne čudi velik interes ljudi za web-stranicama koje im mogu pomoći u tome.

Jedna od takvih web-stranica, danas najpopularnija među turistima, svakako je AirBnB. On nudi smještaj svim tipovima turista u velikom broju zemalja diljem svijeta u različitim cjenovnim kategorijama kao i u kategorijama smještaja – apartmani, studio apartmani, kuće ili vile, izbor je samo na vama.

Sigurnosne upute pri biranju smještaja

S obzirom na to da je potražnja za smještajem sve veća, na tržištu postoji velik broj loših ponuda koje se pojavljuju po iznimno primamljivim cijenama. Ipak, njih bi svakako trebalo dobro provjeriti kako biste uštedjeli svoje vrijeme, ali i svoj novac.

Upravo zbog toga je traženju smještaja potrebno posvetiti puno vremena i strpljenja kako bi vaš odabir bio siguran, ali i kako bi smještaj zadovoljio sve vaše kriterije i vaše putovanje učinio što boljim.

AirBnB nudi upotrebu filtera

Upotreba filtera prilikom izbora bilo koje usluge ili proizvoda nadaleko je poznata, no mnogi nisu upoznati sa svim potencijalima ove opcije. Naime, kada govorimo o AirBnB smještaju, ova opcija ne odnosi se samo na filtriranje AirBnb rezultata prema tome kakvu vrstu smještaja želite, u kojem dijelu grada i prema kojoj cijeni nego i prema sigurnosnim i drugim kriterijima.

U tom smislu, filtrirati možete i neke parametre koji će vam jamčiti sigurnost poput:

  •  Sadržaja smještaja
  •  Kućnog reda
  •  Uvjeta vezanih uz dolazak i odlazak u i iz smještaja
  •  Recenzija domaćina

Svi navedeni parametri uvelike će vam osigurati sigurno i mirno putovanje i smještaj na lokaciji koju ste odabrali za svoj odmor.

Odaberite dobrog domaćina

Osim kućnog reda i vremena odlaska i dolaska, veliku važnost u sigurnosti AirBnB-a pruža i uvid u profil domaćina kod kojeg dolazite pa je preporuka da ga prilikom istraživanja smještaja svakako dobro proučite. Na njemu možete pronaći komentare prethodnih gostiju koji su vezani primjerice uz čistoću smještaja, ljubaznost domaćina, vjerodostojnost fotografija smještaja, profesionalnost i druge važne parametre.

Na taj način ćete si osigurati miran i siguran odmor jer nitko ne želi u pola noći u nepoznatom gradu tražiti novi smještaj jer je odabrani bio prljav ili se domaćin pak nije pojavio i donio ključeve ili se nije držao nekog od dogovora.

Pobrinite se za svoju sigurnost na putovanjima

O sigurnosti odabira AirBnB-a kao posrednika za pronalazak idealnog smještaja govore i filteri pretrage koji se odnose na sigurnosne standarde koji su zadovoljeni u pojedinim ponuđenim smještajnim jedinicama, poput detektora ugljikovog monoksida, aparata za gašenje požara, pribora za prvu pomoć i sličnih aparata i pomagala koji vam mogu pomoći u hitnim slučajevima. O postojanju istih svakako možete potražiti i potvrdu bivših korisnika smještaja, ali i pitati vašeg domaćina.

Ono što možete napraviti samostalno za svoju sigurnost je provjeriti sva važna sigurnosna pravila koja vrijede za vaše odredište, a koja se mogu svakodnevno promijeniti. Ovakva upozorenja najčešće objavljuju veleposlanstva koja će vas detaljno informirati o svim specifičnim pravila, obavijestima i upozorenjima.

Vaš novac je siguran

Jedan od razloga zbog kojeg se brojni putnici i turisti odlučuju na ugovaranje smještaja putem AirBnB platforme svakako je i način izravnog komuniciranja s domaćinom kao i način plaćanja samog smještaja. Naime, plaćanje smještaja odvija se prema strogo kontroliranim i sigurnosnim bankarskim protokolima pri čemu je vaš novac u potpunosti zaštićen, a nakon vaše rezervacije potvrdu o istoj dobivate putem e-pošte kako biste imali dokaz o učinjenoj rezervaciji i plaćanju.

Iako je vrlo sofisticirano i zaštićeno, plaćanje smještaja putem AirBnB platforme vrlo je jednostavno i obavlja se u svega nekoliko koraka zbog čega ne gubite svoje vrijeme.

Prema iskustvima brojnih korisnika ove platforme, AirBnB je jedna od najsigurnijih platformi za odabir smještaja prema brojnim parametrima.